Det är 20 år sen ”I Juletid” hade sin första konsert i Hjärnarp och julkonserterna har blivit en återkommande turnétradition som besökt oändligt många konserthus och kyrkor runt om i hela landet genom åren. Till årets stora jubileumsturnén är Tommy Nilsson speciellt inbjuden som gäst i ledning av Marcos Ubeda och Magnus Johansson. Turnépremiär blir det den 11 november i Förslöv och besöker 34 orter runt om i landet med final i Norrtälje den 22 december.

– När vi i juletid ger oss ut i vårt vackra vinterland så har vi bjudit in en artist som vi så länge har haft en önskan om att få ha med. Bättre tillfälle än när vi fyller 20 år finns inte, så varmt välkommen säger vi till fantastiska Tommy Nilsson som med sin röst inte kommer lämna någon oberörd, säger Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

LÄS OCKSÅ: Åsa Jinder och Thomas Järvheden hyllar Ted Gärdestad med turné

Tommy Nilsson har berört oss svenskar i generationer och med låtar som ”En dag”, ”Allt som jag känner”, ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr” så har han blivit en av våra mest folkkära artister.

– Vi är så glada för att Tommy är med oss i år och vi hoppas vi ska kunna ge publiken lite ljus, värme och glädje i decembermörkret. På många orter precis som innan så kommer även lokala kyrkokörer medverka. Säger Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

Tommy Nilsson jubileumsturné – här är I Juletid 2023 datum

Pressbild via Werecki PR.

”I Juletid” 2023 datum

11 november Förslövs kyrka
12 november Verums kyrka
13 november Trelleborg, S:t Nicolai kyrka
14 november Borrby kyrka
15 november S:a Rörums kyrka
16 november Fleninge kyrka
17 november Hjärnarps kyrka
18 november Rönneslövs kyrka
19 november Åstorp, Kulturhuset Björnen
21 november Eslövs kyrka
22 november Hässleholm Kulturhus
23 november Höganäs församling
24 november Kinna kyrka
25 november Mörrums kyrka
26 november Göteborg, Annedalskyrkan
29 november Västra Karaby kyrka
30 november Gnosjö Missionskyrka
1 december Falkenberg, Vinbergs kyrka
2 december Malmbäcks kyrka
3 december Ulricehamn, Stenbocksskolans Aula
6 december Kungsäter kyrka
7 december Kville kyrka
8 december Marstrands Havshotell
9 december Kisa kyrka
10 december Vrigstads kyrka
11 december Höreda kyrka
12 december Linköping, Equimeniakyrkan
13 december Skänninge, Vårfrukyrkan
14 december Vimmerby kyrka
15 december Grängesberg, Cassels Konserthus
16 december Ovansjö kyrka
17 december Vara, Konserthus
21 december Sorunda kyrka
22 december Norrtälje kyrka

Biljetterna är släppta via: www.mtlive.se

Om ”I Juletid” Magnus Johansson och Billy Heil började redan 2001 ge en rad hyllningskonserter, till gamle trumpethjälten Arne Lamberths ära. Detta inspirerade Magnus till idén om en julturné ”I Juletid” och första säsongen fick premiär 2003. Gästsolist första året var Stefan Ljungqvist och på orgel medverkade Lennart Palm. Åtta konserter blev det av denna första upplaga. I de flesta kyrkor medverkade en lokal kör, och ett mångårigt samarbete inleddes med kören S:t Mikael Gospel från Ängelholm.

LÄS OCKSÅ: Bandet Murbräckan släpper debutskiva – spelar redan in uppföljare

Efter hand som åren har gått, har I Juletid växt och nu är denna turné växt till en av Sveriges största julturné. Åtskilliga gästsolister har medverkat genom åren, och har ett kontinuerligt samarbete med ett 40-tal lokala körer och kårer runt om i Sverige. I Juletids pianist och kapellmästare Marcos Ubeda anslöt 2006, och sedan 2008 ges en årlig jul-CD ut med Marcos producent-signum.

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *