Den 13:e juli var det turnépremiär för Takida och Stiftelsen efterlängtade sommarturné 2023. Här hittar du alla datum som kommer.

Två av landets största och mest framgångsrika band Takida och Stiftelsen sommarturné får premiär den 13:e juli i Östersund och sammanlagt blir det nio stopp runt om i Sverige, bland annat i Ystad och Göteborg men även mäktiga slottet i Vadstena och slottsruinen i Borgholm. När de två banden var ute på en gemensam sommarturné 2017 slog man flertalet publikrekord och årets turné lär inte vara ett undantag.

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson jubileumsturné – här är I Juletid 2023 datum

När de 13 vännerna “Takida” och “Stiftelsen” + support “Satan Takes A Holiday” och Remedy” går ihop skapas en av sommarens varmaste och bästa kvällar. Tillsammans bjuder de upp till dans igen efter mångas önskan. Hoppas vi ses där! Takida & Stiftelsen.

Kanske får vi svaret på frågan “Är Takida och Stiftelsen samma band?”.

Takida och Stiftelsen sommarturné 2023 – alla datum

Pressbild via Werecki PR.

Takida och Stiftelsen sommarturné 2023 – alla datum

13/7 Östersund, Östersunds skidstadion
14/7 Rättvik, Dalhalla
15/7 Vadstena Slott biljetter via: www.nojet.se
28/7 Borgholm Slottsruinen biljetter via: www.nojet.se
29/7 Höga Kusten, Naturscen Skuleberget
11/8 Johanneshov, Betongparken
12/8 Ystad, Öja Krog biljetter via: www.nojet.se
17/8 Örebro, Gustavsvik
18/8 Göteborg, Trädgårdsföreningen biljetter via: www.nojet.se

Takida

Bildades 1999 och med debutalbumet “Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.

Med hiten “Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor.

Under våren 2023 har Takida åkt på en stor arenaturné genom Sverige.

Stiftelsen

När barndomskamraterna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till 7xPlatina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *