Bandet Murbräckan är ett Göteborgsbaserat sådant bestående av fyra exil-kalmariter, som har kokat ihop vad de själva kallar för “psykosrock” med hjälp av lite blues, garage, progg, postpunk, hårdrock och disco. Nu släpper de sin självbetitlade debutskiva “Murbräckan” på vinyl samtidigt som de spelar in uppföljaren “Gäst i mitt eget hus”.

Vinylen köps via bandet Murbräckans hemsida

Texterna är skrivna av de två leadsångarna Eric Diedrichs och Alexander Odstam, som bråkar om att få fram sina ångestfyllda rader om allt från lokala ufon som “Johnny Machete” till att samla kraft med “kallt kaffe och två snus”. Men det är inte bara mikrofonen som cirkulerar utan även bandets instrument. På hela skivan är det bara “Ormens ägg” och “Spring!!!” som har exakt samma setting.

Murbräckan band

Murbräckans debutskiva är tecknad av Loke Berg. Den finns att köpa som vinyl.

Murbräckan spelar in andra skivan redan i sommar

Redan innan debuten hamnade i reabacken hade Murbräckan sin nästa skiva “Gäst i mitt eget hus” klar för sig. Inspelningen kommer ske nu till sommaren i legendariska Nacksving studios. Lyssnarna kan därför förvänta sig att höra nästa fullängdare, som även den präglas av (ösigare) psykosrock och lokalt förankrade observationer till texter, under det närmaste året. 

Medlemmerna i Murbräckan som doodles.

Med debutskivan och låtar från nästkommande album i ryggen, ger sig bandet snart ut för att spela på scener runt om i Sverige. 

Bandet Murbräckan kontaktas här eller genom deras Facebook.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *