Vilka är rockmormor Tina Turners bästa låtar?

Tina Turner hör till en av de riktigt stora rockartisterna, och hennes musik uppskattas över hela jorden. Även hon inte längre åker land och rike runt och sjunger sig på arenorna finns hennes tidlösa musik kvar. Och den säregna rösten har ännu inte funnit sin like. 

LÄS OCKSÅ:

Goldeneye

Tina Turner pressar ut tidernas bästa Bondlåt med Goldeneye. Kanske är denna låt det bästa med hela filmen? Den inleds klassiskt med det välkända Bond-temat för att sedan utlösas i hetaste laget när Tina träffar de höga falsettnoterna. 

Private Dancer

Suggestiv och sensuell låt som osar av sex och åtrå. Samtidigt handlar den om något så basalt som att vilja ha ett hem och en familj. Det som gör Private Dancer så bra är att den kan tolkas på flera sätt. 

When the Heartache Is Over

Att orka gå vidare efter att förhållandet har tagit slut kan vara allt annat än enkelt, men det som inte dödar, det härdar. Denna känsla kanaliserar Tina väl i When the Heartache Is Over.

Tina Turners bästa låtar – Proud Mary

Kanske den mesta klassiska av alla Tina Turner-låtar. Bra drag i en låt som handlar om att aldrig ge upp. Tro på dig själv, för fan!

Nutbush City Limits

Nutbush City Limits är en av få låtar som Tina Turner själv har skrivit och den handlar om Nutbush, staden hon växte upp i. Här snackar vi attityd. 

Let’s Stay Together

I denna lugna låt lovar Tina oss att om vi stannar kvar är hon vår oavsett vad – i ur och skur. Och visst har hennes fans stannat. 

What’s Love Got to Do with It

What’s Love Got To Do With It nådde förstaplatsen på Billboard 100 och röstades även in i Grammy Hall of Fame 2012. Låten handlar om att sluta låtsas att de känslor man har verkligen inte är vad man vet att de är.  

The Best

Att The Best är Tina Turners bästa låt därom tvistar de lärde. Helt klart är att den anses vara en av Tina Turners signaturmelodier. Innan Turner gjorde sin version av The Best spelades den faktiskt in av Bonnie Tyler. 

We Don’t Need Another Hero

Filmen Mad Max Beyond Thunderdome handlar om en enda sak – ingen idé att ljuga – och det är Tina Turner, i rollen som Aunt Entity. Till filmen användes denna låt, som sedan dess är en stående klassiker i Tinas repertoar. 

I Don’t Wanna Fight

I Don’t Wanna Fight användes iTina Turners autobiografiska film What’s Love Got To Do With It, och är en ballad som handlar om inse att kärleken har tagit slut. Inga fler bråk, gå vidare.

Kategorier: Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.