I dag listar vi Whitney Houstons bästa låtar. Detta eftersom att den bästa sångerskan förtjänar att uppmärksammas. 

Whitney Houston lämnade oss för tio år sedan men hennes musik lever vidare. Den fantastiska rösten som skänkt så många timmar av njutbar musik har inte tystnat och fortsätter att höras runt om i världen. 

LÄS OCKSÅ: Leonard Cohens bästa låtar

Med anledning av att det var 10 år sedan The Voice somnade in har vi skapat en lista på 10 av hennes bästa låtar.

Topp 10: Whitney Houstons bästa låtar

One Moment in Time

One Moment in Time är en av Whitney Houstons mest ikoniska låtar och spelades in med anledning av Olympiska spelen i Seoul, Sydkorea 1988. Låten är en powerballad som handlar om att tro på sig själv. Whitney visar var mikrofonstativet ska stå och håller inte tillbaka det minsta. Den som tar sig an denna dänga har verkligen nåt att leva upp till!

I Believe in You and Me

I Believe in You and Me är en mer lågmäld ballad som Whitney spelade in till gospelfilmen The Preacher’s Wife. I denna låt använder Whitney sitt fulla register sångtekniker. Texten handlar om att alltid finnas där för den man älskar – ungefär som vi lyssnare burit med oss denna sång sedan den första gången vi hörde den. 

Same Script, Different Cast

Tillsammans med Deborah Cox utgör Whitney Houston en välklingande duett i denna RNB-låt från det tidiga 00-talet. Låten handlar om att Whitney varnar Deborah för att mannen hon har en affär med, Whitneys man, inte är att lita på. I denna musikaliska envig visar de båda divorna prov på sångprestationer av högsta nivå. 

Greatest Love of All

Greatest Love of All var Whitneys första riktigt stora hit och fanns med på hennes debutalbum Whitney Houston. Redan här fick lyssnarna ett smakprov vad som väntade dem: långa toner, fyllig klang och mycket vibrato. Låten handlar om att lära sig älska sig själv och fungerar bra de dagar självkänslan inte är på topp.

Run to You

Med The Bodyguard gjorde Whitney sin debut som skådespelerska. Filmens soundtrack innehöll många låtar som skulle komma att bli klassiker och en av dem är Run to You. Efter bara en lyssning förstår man lätt varför.

I Have Nothing

När Whitney sjöng I Have Nothing var det mycket hon inte hade. Hon stod på höjden av sin karriär, var snuskigt rik och hennes pipa var otroligt välsmord. Trots sitt liv i flärd kunde hon sjunga låten med inlevelse som verkade genuin och äkta. Whitney sjöng alltid från hjärtat och det var det som gjorde att annars rätt banala låtar lyfte högt över. 

I Wanna Dance With Somebody

I Wanna Dance With Somebody fanns med på Whitneys andra platta och är en upptempolåt med mycket rytm och drag. När den spelas på dansgolvet är det ingen som sitter stilla. En perfekt låt att inleda festen med!

It’s Not Right But It’s Okay

Rnb och Whitney gifter sig väl i It’s Not Right But It’s Okay. Med mycket attityd och tydlig frasering ställer Whitney sin älskare mot väggen angående hans nattliga äventyr. Det är sexigt, bestämt och no bullshit. 

The Star Spangled Banner

Nu kanske du undrar vad USA:s nationalsång har att göra på denna lista. Det var ju Whitney det handlade, eller hur? Helt rätt, men Whitneys version av The Star Spangled Banner är tidlös och den version som alla som sjunger USA:s nationalsång jämför sig med. Whitney framförde den första gången under Super Bowl 1991 och än i dag ekar tonerna höga. 

I Will Always Love You – ett måste att ha med bland Whiney Houstons bästa låtar

Whitney Houstons största låt. När den första gången hördes i slutscenerna av The Bodyguard cementerades Whitneys ställning som en av de största sångerskorna genom tiderna. Låten skrevs och spelades först in av countryartisten Dolly Parton, men det var när Whitney sjöng den som hela världen lyssnade. 

Kategorier: Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.