Med anledning av att Pär Wiksten, sångare i The Wannadies, under hösten 2023 varit aktuell i TV4:s Så Mycket Bättre, har nu fått fansen att undra om bandet är på väg tillbaka. Nu är det officiellt – våren 2024 åker The Wannadies, enligt United Stage, ut på en längre turné, med premiär i hemstaden Skellefteå den 2 februari.

The Wannadies är en svensk indierockgrupp som bildades 1988 i Skellefteå. De fick internationell framgång på 1990-talet med låtar som You and Me Song och Hit. Bandet bestod av sångaren Pär Wiksten, gitarristerna Stefan Schönfeldt och Björn Olsson, basisten Fredrik Schönfeldt och trummisen Gunnar Karlsson.

LÄS OCKSÅ: Bästa britpopbanden alla musikälskare måste känna till

I början var gänget en brokig skara medlemmar som inte hade någon aning om hur instrumenten skulle hanteras. Förmågan till detta var något som bandet succesivt växte in allteftersom åren gick.  Bandets internationella genomslagskraft har varit stor under årens lopp. You and Me Song har inte bara erövrat allmänhetens hjärtan med sitt sköna driv, utan den har också blivit ett oerhört populärt val på bröllop runt om i världen.

The Wannadies gör ny turné

Nu är i alla fall bandmedlemmarna tillbaka på scen efter över tio års paus från artisteriet. Men för The Wannadies handlar det inte bara om att återförenas, utan också att möta sin publik igen. Mer än bara ett band är de en familj, vilket har hållit dem samman under de senaste 20 åren. Nu är de också ett band igen, redo att återigen dela sin musik med världen och sina lojala fans.

The Wannadies är mer än bara ett band – de är en del av svensk musikhistoria och deras återkomst är ett efterlängtat ögonblick för alla som älskar deras ikoniska låtar och energiska framträdanden. Så håll utkik efter dem när de ger sig ut på turné. The Wannadies är ett stort stycke svensk musikhistoria som man inte bör missa.

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *