Pär Wiksten, sångare i The Wannadies, har under hösten 2023 varit aktuell i TV4:s Så Mycket Bättre, vilket har fått fansen att undra om bandet är på väg tillbaka. Nu är det officiellt – våren 2024 åker The Wannadies ut på en längre turné, med premiär i hemstaden Skellefteå den 2 februari.

LÄS OCKSÅ: The Wannadies gör ny turné

Bandet slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, ”Shorty” och ”Hit” nådde de långt utanför Sveriges gränser och åtnjöt stor framgång internationellt. ”You and Me Song” har förekommit på soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet och blivit en klassiker.

The Wannadies redo att dela med sig av sin musik igen

Efter att ha återförenats 2022 för en rad bejublade konserter, inklusive en stor spelning på Stockholms Kulturfestival, har frågan varit om det var ett sista farväl eller ett löfte om en fortsättning för bandet som präglade 90-talets svenska indiescen. Nu, med Wikstens medverkan i Så mycket bättre och det faktum att deras klassiska album ”Be a Girl” fyller 30 år 2024, verkar svaret vara ett klart ”Ja!”.

Men för The Wannadies handlar det inte bara om att återförenas, utan också att möta sin publik igen. Mer än bara ett band är de en familj, vilket har hållit dem samman under de senaste 20 åren. Nu är de också ett band igen, redo att återigen dela sin musik med världen och sina lojala fans.

The Wannadies är mer än bara ett band – de är en del av svensk musikhistoria och deras återkomst är ett efterlängtat ögonblick för alla som älskar deras ikoniska låtar och energiska framträdanden. Så håll utkik efter dem när de ger sig ut på turné och fortsätter att sprida glädje och musikalisk magi vart de än går.

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *