Ny vårturné och stort intresse för höstens “Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius”!

Vännerna förlänger nu hyllningsturnén till sin vän Björn Afzelius och fortsätter turnera runt om i vårt land i höst och till våren 2024 med Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Nypremiär blir den 13 september 2023 i Växjö teater och besöker 13 orter från Ystad i söder till Luleå i norr under hösten med vårpremiär den 1 februari 2024 i Vara konserthus och totalt 6 orter är insatta.

LÄS OCKSÅ: Anders Ekborg En stilla jul turné 2023 – alla datum

Bakom initiativet till ” Sånger till friheten” står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

– Under 2015–2016 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. ” Sånger till friheten” är en naturlig och självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin, säger Guran, Nyberg och Nord.

Datum för Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius

Pressbild via Werecki PR.

Datum för Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius – hösten 2023

13/9 Växjö Teater – Fåtal biljetter finns
14/9 Ystad Teater – Slutsåld
15/9 Malmö, Palladium – Slutsåld
16/9 Kristianstad, Kulturkvarteret – Slutsåld
17/9 Jönköping Teater – Slutsåld
20/9 Luleå, Kulturhuset Lilla scen – Slutsåld
21/9 Skellefteå, Nordanå – Fåtal biljetter finns
22/9 Umeå, Vävenscenen – Fåtal biljetter finns
23/9 Sundsvall, Teatern – Fåtal biljetter finns
24/9 Östersund, Storsjöteatern – Slutsåld
1/11 Stockholm, Rival – Fåtal biljetter finns
2/11 Enköping, Joar blå
3/11 Falun, Tio14

Datum för Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius – våren 2024

1/2 Vara, Konserthus
2/2 Halmstad, Teater
3/2 Värnamo, Gummifabriken
7/2 Varberg, Nöjeshallen
8/2 Helsingborg, Stadsteatern
11/2 Lund Stadsteatern

På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
 är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *