Varje vecka rekommenderar redaktionen på Vinylskivan ett band eller en artist som snurrar extra mycket hos oss för stunden. Vecka 1 är det Melby som livar upp oss i vårt arbete med nya skivan “Looks like a map”.

Gör du musik eller är en lyssnare som vi och har tips på musik vi borde rekommendera till våra läsare? Mejla kontakt.vinylskivan@gmail.com eller DM:a på Instagram: vinyl.skivan.blog

Melby är en stockholmsbaserad kvartett som sjunger på engelska. De gör alternativ pop som lyssnaren enkelt kan svepas med – mycket på grund av en sång som vågar ta plats, och som snabbt blir svår att skaka av sig.

LÄS OCKSÅ: Veckans rekommendation (V.2): Mary Anne’s Polar Rig – Dopamine Detox

Vid en första anblick kan det verka som att de gör en slags Amason-influerad pop – så enkelt är det inte. Nej, för den som vill sätta sig in i deras verk djupare finns det flera spännande nyanser att hitta, och ett sound som känns eget. Framför dras vi till den psykedeliska och rytmiska sidan som det sällan lider någon bristande sväng på.

På den senaste skivan “Looks like a map” faller bandets sound verkligen på plats, och vi känner oss övertygade om att den svenska indiescenen fått sig en akt som är här för att stanna.

Instagram: Melbyband

Medlemmar: Matilda Wiezell, Are Engen Steinsholm, David Jehrlander, Teo Jernkvist

Bolag: Rama Lama

Lyssna på Melbys senaste skiva “Looks like a map” här:

Vinylskivan är ett distansbaserat musikmagasin som funnits sedan 2018 och som ständigt växer. I dag har vi 75 000 unika läsare om året. 

Kategorier: Tips

1 kommentar

Veckans rekommendation (V.2): Mary Anne's Polar Rig – Dopamine Detox | Vinylskivan.se · januari 12, 2023 kl. 9:29 f m

[…] LÄS OCKSÅ: Veckans rekommendation (V1): Melby – Looks like a map […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *