Letar du efter Youtube musik gratis? Det finns massor att välja emellan. Här på Vinylskivan hjälper vi dig att hitta de bästa musikkällorna till din Youtube-kanal. När du ändå är här, se till att kolla runt på sajten. Vi skriver om allt från svensk musik och världens bästa filmmusik till de bästa partylåtarna. Mycket nöje!

Bensound

En av de mest kända källorna för att hitta musik som är fri att använda. På Bensound samlas seriösa musiker som vill livnära sig på deras passion. Här finns det musik som kräver att du som vill använda den också betalar för den. Men här finns också ett enormt bibliotek med låtar som är gratis att tanka hem. Det är då däremot uppskattat att man länkar till artistens hemsida eller skickar en donation.

På Bensound finns alla möjliga sorters musik, även om de som laddar upp sina låtar är medvetna om att de främst kommer att användas till filmer. Du hittar allt ifrån jazz och elektronisk pop till mer cinematisk musik med stråkar och ambiens. Ljudkvaliteten är intakt och nivån på låtar hög.

Soundcloud

En annan som söker efter Youtube musik gratis bör leta på Soundcloud. Tjänsten är en av världens absolut största när det kommer till att dela med sig av låtar. Tjänsten är mer indie än säg Spotify eftersom den inte kostar någonting att ladda upp på, men den har otroligt mycket att ge. Här kan du dels söka efter musik som är fri att använda, men också kontakta de artister som laddat upp musik och kolla om det är okej att använda deras verk.

Att kunna nätverka är en stor bonus i det här fallet. Då kan du som gör videor bygga upp relationer till artister och använda deras musik oftare. Vem vet, du kanske till och med kan önska en särskild typ av låt till en kommande video du planerar att göra?

CcTrax

CcTrax står för ”Creative Common Tracks” och går då helhjärtat för att lyfta fram musik som är helt fri att använda. Här kan du hitta flera guldkorn att använda till dina videor. Här finns en bredd med olika genrer, men med en övervikt på elektronisk musik. Från dundrande techno till mer lågmäld ambient musik.

Youtubes ljudbibliotek

Du som letar efter Youtube musik gratis kan faktiskt hitta det du söker på just Youtube! Här finns också ett brett spann med olika sorter låtar och stilar, däremot vill du se till att kolla alla avtal innan du väljer att använda en låt, så att du vet om det påverkar videons intäkter eller inte. I de flesta fallen gör de inte det.

Det är bara att gå in på Youtubes ljudbibliotek och filtrera loss gällande vad för typ av musik du vill ha till dina respektive videor. Det går smidigt att provlyssna på låtarna och sedan ladda ned dem om du vill spara dina egna kopior.

Free Music Archive

Ingen musiktjänst snackar ett lika tydligt språk som den här i detta fallet. Free Music Archive har en helt enorm bank med musikspår som är helt fria att använda. Ibland behöver man uppge upphovspersonen – ibland inte.

Ja, här hittar du det mesta du söker efter. Rent kvalitetsmässigt kan det vara en varierande nivå, men för det mesta är den riktigt god. Du som inte är alldeles för kräsen lär hitta precis det du söker efter.

Hoppas du finner dessa tips hjälpsamma. Missa inte att vi på Vinylskivan skriver om allt möjligt inom musik. Vi hjälper dig bland annat att ta hand om skötseln av dina vinyler. Vi skriver också om var du hittar vinylbutiker och LP skivor. Likaså skriver vi listor och nyheter, med övertoning på svensk musik. Vi önskar dig en fortsatt fin dag!

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.