Vilka är de bästa partylåtarna genom tiderna? Vi ger dig tipsen!

bästa partylåtarna

Vi hyllar musiken och livslusten med att lyfta fram de absolut bästa partylåtarna någonsin. Håller du med oss på Vinylskivan i vår ranking? 

I Will Survive (Gloria Gaynor)

Gloria Gaynors ändlösa klassiker gjorde sig enormt stor på dansgolvet när den kom. “I Will Survive” hittar sig fortfarande till dangsgolven, om än inte i samma utsträckning som förr. Därför är den perfekt att ta fram; att både överraska och ge vännerna på dansgolvet en låt de kan är ett genidrag.

Don’t Stop Me Now (Queen)

Det går inte att göra den här listan utan att ta med rockbandet Queens ikoniska dansnummer “Don’t Stop Me Now”. Vi skulle hängas på torget. Få låtar får upp en brinnande pepp i kroppen lika snabbt som denna. Den ger en genast “two hundred degrees”, minst sagt!

Rebel Rebel (David Bowie)

David Bowie gjorde många låtar av världsklass under sin tid på jorden. “Rebel Rebel” med ett av de skönaste gitarriffen någonsin är den låt i hela hans diskografi som gör sig bäst på dansgolvet. Och detta råder det ingen som helst frågan kring.

Dancing Queen (ABBA)

Klart att lite svensk stolthet ska få prägla vår lista på de bästa partylåtarna! “Dancing Queen” med ABBA har inte bara en väldigt snygg dramaturgi, men också ett par av de skönaste melodierna musikvärlden någonsin skådat. Till skillnad från “I Will Survive” har ABBAs största hit förblivit högst aktuell, både på det stora dansgolvet och i karaokebaren. Ingen annan låt får en att vilja köpa karaokesystem. Mästerverk.

Rock the Casbah (The Clash)

Att glida in på en klubb och direkt mötas av “Rock the Casbash” är en närmast filmisk upplevelse. The Clashs ikoniska låt är innovativ, melodiös och högst dansvänlig. Till skillnad från ovannämnda låtar går den “Rock the Casbah” hem, oavsett målgrupp. Så pass bra är den.

Dessa är alltså de fem bästa partylåtarna någonsin. Har vi rätt?!

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *