Snart är det dags att se Nationalteatern live 2022. Nationalteaterns Rockorkester ger sig ut på en landsomfattande och sista konserthusturné. Senast det begav sig var våren 2018 och då blev det en bejublad turné med ”lapp på luckan” runt om i hela landet!

– En unik chans för oss att samlas igen och summera över 40 år av musikalisk glädje och fest runt om i hela landet. Vi ser fram emot att få möta vår publik igen, säger Ulf Dageby.

Det blir en sista chans att höra dessa låtar igen, ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar”, ”Hanna från Arlöv”, Barn av vår tid”, ”Jack the ripper”. Dessa är djupt förankrade i den svenska folksjälen.

Biljetterna släpptes Kl:10.00 onsdag den 25:e augusti 2021 på Nöjet

Filmen “Vi är barn av vår tid” om Nationalteatern av Pontus Hjortén fick premiär på SVT den 5 mars 2021 och sänds nu igen på SVT Play (Se länk nedan). En tittarsuccé som hyllas av både fans och media.

Många älskar och har vuxit upp med Nationalteaterns musik – musik som följt med och påverkat människor, och skapat bilder och historier som lever ett eget liv. “Vi är barn av vår tid” utforskar var låtarna och berättelserna egentligen kommer ifrån, vilka de handlar om, och vad det är som gör att de likt verkliga klassiker vandrar från generation till generation.

Turnéplan Nationalteatern live 2022

11/2 Växjö konserthus
12/2 Kalmar Kalmarsalen
18/2 Helsingborg konserthus
19/2 Jönköping konserthus
25/2 Västerås konserthus
26/2 Norrköping De Geerhallen
4/3 Uppsala Konsert & Kongress
5/3 Karlstad CCC
18/3 Halmstad teater
19/3 Borås Åhaga
26/3 Göteborg konserthus
30/3 Stockholm Cirkus
1/4 Örebro Conventum kongress
2/4 Linköping konsert & kongress
7/4 Sundsvall Tonhallen
8/4 Skellefteå Sara kulturhus
9/4 Umeå Idun
10/4 Luleå konserthus
23/4 Malmö KB

(Med reservation för eventuella ändringar)

1978 bildades Nationalteaterns Rockorkester, samma år som albumet ”Barn av vår tid” släpptes. Efter utsålda turneér 2018 var succéorkestern ganska nöjd med turnerandet och bandet drog sig så smått tillbaka. Men efter år av massiv efterfrågan från fansen har man nu väckt turnétarmen hos Ulf Dageby och Håkan Nyberg m.fl. och nu står rockorkestern redo för en sista turné ”Sista chansen” våren 2022.

Sång och gitarr – Ulf Dageby
Sång – Mattias Hellberg
Sång – Matilda Sjöström
Gitarr – Håkan Svensson
Keyboard – Ulf “Vinyl” Stenberg
Bas – Kalle Gustafsson Jerneholm
Trummor – Håkan Nyberg

Läs mer om svensk musik här på Vinylskivan!

Kategorier: Nyheter

1 kommentar

Nationalteatern turnéplan 2022 | Vinylskivan.se · september 6, 2021 kl. 7:40 f m

[…] är snart dags för Nationalteatern live 2022 och vårens konserter drar storpublik. De beger sig ut på en landsomfattande och sista […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *