Till den som vill ha sig en riktigt blöt utekväll med skramlig rock där texterna helst ska handla om Majornas kloaker, finns nu goda nyheter att ta del av. Göteborgsrockarna i bandet Murbräckan har släppt skivan “Gäst i mitt eget hus” och presenterar datum från deras kommande turné.

I början på 2023 fångade Murbräckan vår uppmärksamhet med deras garage-aktiga debutplatta som hette just “Murbräckan”. Med låtar som “Kniven mot strupen”, “Disco Beats” och “Slukhålet” kastades vi runt i en genremix som de bäst beskrev själva som “psykosrock”. Tittar man på vad bandet beskriver sig som i dag har de mognat till vad de kallar för “akademisk sunkrock”. Nog stämmer det bra när man kan få in Ingmar Bergman-referenser i ena stunden och sjunga om en återställande öl i den andra.

Murbräckan släpper skivan Gäst i mitt eget hus – presenterar livedatum

Pressbild på Murbräckan. Foto: Matilda Karlsson.

Gäst i mitt eget hus inspelad på anrika Nacksving Studios

I ett pressutskick berättar Murbräckan att deras nya skiva, “Gäst i mitt eget hus”, är inspelad hos Nacksving Studios med Philip Fritz som tekniker. Inte nog med att Fritz producerat Styva Linan – studion i sig har gjort musik med legendariska göteborgsband som Nationalteatern och Broder Daniel.

Inför det nya skivsläppet gav Murbräckan ut de tre singlarna “Stor Stark”, “Ljusa Tider” och “Silverkällan”. Med “Gäst i mitt eget hus” breddar Murbräckan sitt underdog-universum när de skriver om betraktelser och självupplevda händelser från möten med samhällets lägre skikt.

På fem av albumets tio låtar gästspelar Matti Ollikainen från Franska Trion. “Gäst i mitt eget hus” består av tio spår.

Murbräckan släpper skivan Gäst i mitt eget hus – presenterar livedatum

Gäst i mitt eget hus. Omslagsillustration: Loke Berg.

“Gäst i mitt eget hus” släpptes på digitala tjänster den 24 maj. Skivan släpptes på vinyl exakt en vecka därpå, den 1 juni.

Murbräckan turnédatum 2024

I och med skivsläppet är Murbräckan ute på vägarna för att rocka på stora som små ställen runt om i landet. Den 1 juni spelade de på danska mästerskapet i hockeyfrilla på Onkel Dannys Plats i Köpenhamn. Den 8 juni ska de spela på MS / Götapetter i Göteborg.

Enligt bandet ska de i slutet på augusti göra en konsert i Stockholm och ytterligare en närområdet. De flaggar för att flera datum tillkommer. På deras hemsida kan du hitta mer information om Murbräckans livespelningar.

Faktaruta om Murbräckan: 

År som aktiva: 2020-

Medlemmar: Alexander Odstam (Bas, Gitarr, Sång), Eric Diedrichs (Gitarr, Bas, Sång), Axel Diedrichs (Trummor).

Album: Murbräckan (2023), Gäst i mitt eget hus (2024)

Hemsida: https://murbrackan.com/

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *