Jerry Lee Lewis syster Linda Gail Lewis till Sverige i april – hyllar sin bror på turnén ”Piano Kings”

Linda Gail Lewis till Sverige med ”Piano Kings” – en hyllningsturné till minne av hennes bortgångne bror Jerry Lee Lewis. Linda har med sig med sig två svenska pianovirtuoser; Jerry Carlson och Emilio Walter samt Henrik Åberg som gästartist. Turnépremiär blir det i Sundsvall den 13:e april och man gästar totalt 12 orter runt om i landet.

”Piano Kings” är en hyllning till rock’n’rollens grundstenar; Jerry Lee Lewis, Little Richard & Fats Domino, en storslagen föreställning av Linda Gail Lewis, Jerry Carlson och Emilio Walter. Tillsammans utgör dem tre generationer rock’n’roll-pianister – med ett åldersspann på nästan 60 år.

LÄS OCKSÅ: Thomas Di Levas turné 2023

Föreställningen är producerad av pianovirtuosen Jerry Carlson som ligger bakom succén ”The Legends”. Här bjuds vi på favoriterna vi minns men alltför sällan får höra på radio; Whole Lotta Shaking Goin On, Good Golly Miss Molly, Blueberry Hill, Great Balls Of Fire och många fler. Naturligtvis delar Linda Gail med sig av historier om sin bror. Som gäst i föreställningen hittar vi ingen mindre än Henrik ”Elvis” Åberg. Tillsammans med ”The Blueberry Hill Band” samlas dem på scenen kring musikhistoriens allra första ”trilling-flygel”.Linda Gail Lewis karriär började i mitten av 60-talet då hon turnerade tillsammans med sin bror – som också lärde henne spela piano. Hon medverkade redan då i flera populära TV-program såsom ”Shindig” (1965) och senare bl.a. i ”Midnight Special” 1973 – tillsammans med hennes bror. 1969 kom hennes första solo-album och samma år albumet tillsammans med sin bror ”TOGETHER”. Linda Gail turnerade flitigt med sin bror under 70 – 80 och 90-talet – turnéer som även innefattade Fats Domino och Little Richard. Med tiden började hon göra sina egna turnéer och inleda andra samarbeten. T e x med Van Morrison. Deras gemensamma album släpptes 2000. 

Jerry Lee Lewis – den sista stora rock-pionjären, gick bort i höstas av hjärtsvikt, efter att först drabbats av en stroke 2019. Nyheten om hans död löpte ut i media redan den 26 oktober – men dementerades dagen därpå. Dagen efter, den 28 oktober- var det ett faktum.


Jerry Carlson
 slog igenom i ”Sikta Mot Stjärnorna” och har vidare medverkat i bl.a. ”Bingolotto” och ”Talang”. Han gjorde senast stor succé i fransk television för 4 miljoner Tv-tittare, där han visade upp sitt unika och fantastiska pianospel. Strax före pandemin gjorde han en Asien-turné och under 2022 en omfattande turné med ”The Legends”.

Emilio Walter – underbarnet ifrån Blekinge – blott 16 år gammal – har vi redan kunnat se i många sammanhang, bl.a. i Allsång på Skansen – Bingolotto och i Nyhetsmorgon m.m. Det är nu första gången han får uppträda med hans stora idols syster.

Henrik Åberg – blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4s program ”Sikta mot Stjärnorna” där han framförde Elvis Presleys låt ”Blue Hawaii”. Programmets Europafinal sändes från Amsterdam 1996.

Linda Gail Lewis turné 2023

Pressbild / Werecki PR.

Linda Gail Lewis turné 2023

13/4 Sundsvall, Tonhallen
14/4 Stockholm, Cirkus
15/4 Motala Folkets hus
16/4 Linköping Konsert & Kongress
19/4 Skövde Stadsteater
20/4 Uddevalla, Östraboteatern
21/4 Halmstad Teater
22/4 Jönköpings Konserthus
23/4 Göteborgs Konserthus
27/4 Gävle Konserthus
28/4 Grängesberg, Cassels
29/4 Örebro, Hjalmar Bergman teatern

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *