Takida och Stiftelsen på efterlängtad gemensam sommarturné 2023

Sommaren 2023 ger sig två av landets största och mest framgångsrika band ut på en gemensam stor turné. När de två banden var ute på en gemensam sommarturné 2017 slog man det dåvarande publikrekordet i Dalhalla med 5653 fans i publiken. I år siktar man på repris och turnépremiären sker på just Dalhalla utanför Rättvik den 14 juli. Sammanlagt blir det åtta stora stopp runt om i Sverige, bland annat på mäktiga slott och i ännu mäktigare slottsruiner.

13 goda vänner + support går ihop för att skapa sommarens varmaste och bästa kvällar. Stiftelsen & Takida bjuder upp till dans igen efter mångas önskan. Det är också för övrigt förstnämndas enda spelningar 2023. Hoppas vi ses där! /S&T

Support tillkommer, vilka det blir avslöjas senare.

Kanske får vi svaret på frågan ”Är Takida och Stiftelsen samma band?”.

Takida och Stiftelsen turné 2023 – alla datum

Pressbild via Werecki PR.

Takida och Stiftelsen turné 2023 – alla datum

14/7 Rättvik, Dalhalla

15/7 Vadstena Slott

28/7 Borgsholm Slottsruinen

29/7 Höga Kusten, Naturscen Skuleberget

11/8 Johanneshov, Betongparken

12/8 Ystad, Öja Slottsruin

17/8 Örebro, Gustavsvik

18/8 Göteborg, Trädgårdsföreningen

Biljetterna släpps på fredag den 24 februari kl.10.00.

Takida

Bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.

Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor.

Under våren 2023 har Takida åkt på en stor arenaturné genom Sverige.

Stiftelsen

När barndomskamraterna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till 7xPlatina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *