The Carpenters var en amerikansk grupp som bland annat bestod av kompositören Richard Carpenter och hans yngre syster, sångerskan Karen Carpenter. De spelade in musik i easy-listeninggenren och skapade sig en lyssnarskara över hela globen, det blev många sköna låtar med The Carpenters under åren.

Karen Carpenter gick tyvärr bort alldeles för tidigt, i sviterna av ätstörningar. Musiken lever dock kvar och här har vi listat några av gruppens bästa låtar. 

10 sköna låtar med The Carpenters

Yesterday Once More

 

When I was young I’d listen to the radio, waitin’ for my favorite songs. When they played I’d sing along, it made me smile. 

Så inleder Karen Carpenter sången Yesterday Once More på och vi förstår att den här låten handlar om att nostalgiskt blicka tillbaka på de där gamla godbitarna från förr. Yesterday Once More torde vara The Carpenters största hit och Richard Carpenter har själv uppgett att det är hans egen favoritkomposition.

We’ve Only Just Begun

 

We’ve Only Just Begun är en lugn låt som handlar om alla de möjligheter som väntar en när man gått in en relation. Horisonten är vid och bara fantasin sätter gränserna 

Where Do I Go From here

 

Ibland går inte livet som man tänkt och vägen framåt känns inte lika självklar som innan, det kan nog de flesta skriver under på. Med denna låt delar The Carpenters denna känsla tillsammans med oss. 

Top of the World

 

Ibland är dock livet på toppen och man är hög på allt! Top of the World är en positiv slagdänga som fick ett uppryck för några år sedan när den var med i Shrek – Nu och för alltid. Träsktroll har bra smak med andra ord. 

For All We Know

 

En klassisk Carpenters-låt där Karens mjuka stämma varieras med hennes något mörkare register. Som så många andra låtar handlar den om kärlek. 

Please Mr. Postman

 

Det fanns en tid när brev var något man fysiskt kunde ta på, inte bara ett litet elektroniskt mejl. I Please Mr. Postman rycks vi genast med i en svängig berättelse om att vänta på ett brev från sin pojkvän/flickvän. Låten spelades ursprungligen in av The Marvelettes. Beatles gjorde en cover på den som nådde stora framgångar. 

Calling Occupants of Interplanetary Craft

 

En sång rymdvarleser? Ja, varför inte? Det blir dramatiskt i denna rymdharmoni där utomjordingar försöker få kontakt med människan och arrangemanget stundtals lutar åt det klassiska hållet. 

I Need to Be in Love – En av alla bra låtar med The Carpenters

 

I need to be in Love är en smäktande ballad där Karen sjunger direkt ut hjärtat, utan tvekan. Den ligger på många fans listor över de bästa Carpenters-låtarna och är given även här.

Rainy Days And Mondays

 

När regnet öser ner och allt är skit och man mår skit kan man sätta på den här låten och veta att det alltid finns någon där ute som känner samma som en själv. 

Desperado

Desperado en den typen av låtar som gör sig bäst sommartid när solen är på väg ner och himlen är upplyst i varma, röda och gula färger. En låt som sätter igång tankarna och får en att reflektera över livet och tillvaron.

Detta var vår lista med 10 sköna låtar med The Carpenters, saknar du någon favorit? Kommentera nedan i så fall! Här hittar du fler musiktips!

David Forssell

Kategorier: Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.