För första gången någonsin komponerar Jacob Mühlrad filmmusik – för SF Studios kommande storfilm Bränn alla mina brev, i regi av Björn Runge. I huvudrollerna ser vi Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh.  Filmen spelades in under 2021 och är baserad på Alex Schulmans succéroman med samma namn. Nu växer filmens musik fram under arbete av den internationellt hyllade kompositören Jacob Mühlrad. Filmen har premiär på svenska biografer under hösten 2022.

TIPS: Bra 90-talsmusik!

Jacob Mühlrad har under fjolåret hyllats i en rad internationella medier för sitt konstmusikaliska album Time. Bland annat förärades albumet med högsta betyg i BBC Music Magazine och Mühlrad kallades ”en av världens främsta orkesterkompositörer” av Derek Robertson, skribent för Under the Radar Magazine. Mühlrad släppte också vid årets början det symfoniska verket The One Symphony tillsammans med Swedish House Mafia. Bränn alla mina brev är Jacob Mühlrads första långfilmsprojekt. Filmmusiken skrivs i ett nära samarbete med filmens regissör Björn Runge.

Energi och begåvning

”Det är genom våra samtal som musiken har fötts. När Björn går in på djupet i de små delikata detaljerna om karaktärerna som han vackert målar upp en bild utav, så kommer musiken till mig.” säger Jacob Mühlrad.

”Jag har varit intresserad av Jacob sedan jag lyssnade på stycket Time på konserthuset 2019. Då ville jag få med honom med en amerikansk sci-fi film, Stardream. Men pandemin satte stopp för det. Så när möjligheten att får samarbeta kring Bränn alla mina brev uppstod så var jag djupt tacksam. Han har en energi och begåvning som hela tiden tillför en kreativ entusiasm som är som källvatten för mig.” säger Björn Runge, regissör.

De internationellt uppmärksammade skådespelarna Asta Kamma August (Pakten, Sex, Follow The Money) Bill Skarsgård (It: Kapitel 1 & 2, Deadpool) och Gustav Lindh (Rättfärdighetens ryttare, Älska mig, Hjärter Dam), porträtterar huvudrollskaraktärerna Karin, Sven och Olof under 1930-talet. Marika Lindström och Sten Ljunggren spelar Karin och Sven på 1980-talet. Sverrir Gudnason (Borg, Gentlemen, Den allvarsamma leken) gestaltar Alex Schulman och Sonja Richter (Älskar dig för evigt, Bron, Mordkommissionen) spelar Amanda Schulman.

Premiär hösten 2022

Bränn alla mina brev produceras av SF Studios med producenterna Annika Sucksdorff och Jonathan Ridings i spetsen med stöd från Svenska Filminstitutet och i samproduktion med SVT, Film i Väst och Film Stockholm. Filmen har utvecklats med stöd från EU:s Kreativa Europa MEDIA-program. Veronica Zacco är manusförfattare.

Filmen spelades in på Sigtunastiftelsen i Stockholm och i Västra Götaland under augusti – oktober 2021.

Bränn alla mina brev distribueras av SF Studios i Norden och har premiär på svenska biografer under hösten 2022.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.