Fem av landets största dansband: Streaplers, Donnez, Blender, Matz Bladhs och Larz-Kristerz är klara för den helt nya tävlingen ”Dansbandslåten” där banden tävlar med ny originalmusik. Det är Nordens största dansbandsmagasin ”Får Jag Lov” som arrangerar tävlingen ombord på Viking Cinderella den 21 mars. Ytterligare två kvaltävlingar, med unga uppstickarband som tävlar om de två sista platserna i finalen, arrangeras av Viking Line den 7 och 8 mars 2022.

En meloditävling för dansband är inte något nytt påfund. Redan under slutet av 80-talet och hela 90-talet arrangerades musiktävlingen under olika namn. Därefter har det inte funnits någon tävling för en av landets absolut största musikgenrer, förrän nu. Den tidigare tävlingen Dansbandslåten, som arrangerades fram till år 2000, genererade många stora hits som lever än idag.

Här hittar du dina biljetter till Dansbandslåten 2022.

Kvalfinaler och storfinal i Dansbandslåten 2022

”Får Jag Lov” arrangerar Dansbandslåten ombord på nöjesfartyget Viking Cinderellas bildäck. Där rullas långtradarna ut och heltäckningsmattan, scenen och kristallkronorna in och det görs plats för 600 vip-gäster som kan följa tävlingen direkt. Det blir också hemliga gästartister som underhåller.

De tävlande banden som hittills är klara är fem av landets absolut största: Streaplers, Donnez, Blender, Matz Bladhs och Larz-Kristerz. Alla tävlar med var sin ny låt och en twist är att flera låtskrivare, som normalt sett inte skriver till dansband, är aktuella för tävlingen. Dock är låtskrivarna hemliga i nuläget.

Viking Line gör två kvaltävlingar den 7 och 8 mars ombord på Cinderella med final den 21 mars. Två band per dag tävlar om de två sista finalplatserna och både passagerare ombord och övrig publik ska kunna rösta fram vinnande band (via sociala medier). Inom kort presenteras vilka band det är.

I fartygets nattklubb finns även en storbildsskärm där 1 000 gäster kan se tävlingen i realtid. Publikens röster ombord vägs mot en namnkunnig jury och tanken är också att tävlingen streamas via digitala plattformar.

Efter själva tävlingen blir det även stor efterfest tillsammans med Black Jack och Perikles. Dagen efter talkshow, uppträdande av vinnande band, quiz, meet & greet med mera.

”Dansbandslåten” kvalfinaler den 7 och 8 mars med final den 21 mars 2022 ombord på Viking Line ”Cinderella”.

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.