Idag släppte ett av världens största band deras kommande liveturné för nästa år. Men du som räknat kallt med att få se Coldplay Sverige 2022 kommer att bli besviken. Bandets turné sträcker sig över flera delar av världen, men Norden är inte en av dem.

När Coldplay beger sig ut på turné är det givet för dem att ta sig till svensk mark, men så blir inte fallet den här gången. Trots att de vill ut och promota deras nya album Music of the Spheres, från vilken man släppt tre singlar. Varav en av dem är Higher Power som producerats av svenske musikgeniet Max Martin.

Innan du läser vidare vill vi på Vinylskivan tipsa dig om att gärna ta ett varv och spana in hemsidan. Vi skriver om allting inom musik, från bevakning av svensk musik till internationella artister och band. Vi hjälper dig även med din skötsel av vinyler.

Därför spelar inte Coldplay i Sverige

Många undrar hur det kommer sig att bandet inte tar sig till vårt avlånga land, så som det gjort så många gånger förut. På sociala medier berättar de själva att det beror på den rådande klimatkrisen.

Så här skriver bandet till sina miljontals följare:

– Vi har planerat för den här turnén i flera år, och vi är väldigt exalterade över att få spela låtar från hela vår diskografi. Samtidigt, är vi väldigt medvetna om att planeten står inför en klimatkris. Vi har därför bett miljöexperter om råd på hur vi kan göra den här turnén så pass hållbar som möjligt och lika mycket ta tillfället att låta den driva saker framåt. Vi kommer inte att få till allt, men vi är dedikerade till att göra allt vi kan och att dela med oss av det vi lär oss.

I deras meddelande som säkerligen gjort många tusentals personer besvikna understryker de vikten av att få spela inför folk. Att det är anledningen att de överhuvudtaget gör musik.

Sedan beskedet har bandet bemötts av blandad respons från sina följare. Men framförallt har den varit positiv. Folk både förstår och försvarar deras beslut att satsa på en mer miljövänlig turné.

Flera länder som blir utan konsert

När Coldplay Sverige 2022 uteblir, är det inte bara det som fimpas. De gör de detsamma med alla våra grannländer. Bland andra länder som blir utan bandet nästa år hittar vi ytterligare en drös i Europa. Inte minst Spanien, Turkiet, Grekland, Italien och Portugal, som de spelat i många gånger förut.

Music of the Spheres släpps 15 oktober. Världsturnén går av stapeln den 18:e mars 2022.

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *