Hommage till Sven-Bertil Taube är en hyllning där Miriam Bryant, Johan Rabaeus, Melissa Horn, Lisa Nilsson och Niklas Strömstedt tillsammans med Gävle Symfoniorkester och dirigenten Peter Nordahl gör tolkningar av de visor som betytt mest för Sven-Bertil. Vi får också höra Sven-Bertil själv berätta om livet, vännerna, karriären som skådespelare, sångare, filmstjärna och berättare.

Medverkande artister:

Miriam Bryant: ”Ett sista glas”

Niklas Strömstedt: ”De fattigas piano”, ”Det gåtfulla folket”

Lisa Nilsson: ”Trubbel”, ”Gira (Yira)”

Melissa Horn: ”Brevet från Lillan”, ”Sjösala Vår”

Johan Rabaeus: ”På Arendorffs tid”

Kapellmästare:

Peter Nordahl med Gävle Synfoniorkester

Hommage till Sven-Bertil Taube sänds fredagen den 28 maj kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play

Missa inte heller att läsa mer om ny svensk musik här på Vinylskivan. Vi täcker allt möjligt, från kommersiella radiodängor till kreddiga indieverk. Vi skriver även om den amerikanska industrin, samt lär gärna ut hur du sköter dina vinylskivor där hemma!

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.