TriStar har lyckats köpa upp rättigheterna till ny film om Whitney Houston – ”Wanna Dance With Somebody”. Det ska tydligen ha varit fem andra produktionsbolag och streamingtjänster som varit med i budgivningen.

Whitney Houston filmen bär namnet Wanna Dance with Somebody efter hennes ikoniska låt, berättar Deadline. Filmens manus kommer skrivas av Anthony McCarten som tidigare skrivit manus till Darkest Hour, Bohemian Rhapsody och The Two Popes. Inte nog med att han skriver manus, McCarten ska även producera och projektet kommer regisseras av Stella Meghie, en ganska grön regissör.

Det är Houstons familj och Clive Davis vän till sångerskan som är glada över att hennes liv kommer att skildras som film samt att projektet kommer avslöja det tragiska slutet för sångerskan Whitney.

Whitneys familj berättar:

– Vi är glada, känslomässigt och hjärtekrossare över att få fira en av de största kvinnliga R&B-stjärnorna genom att göra en film om historien om Whitney Houston och hennes fantastiska röst. Vi får följa hennes väg från att vara okänd till ökänd där vi få vara med om en komplex berättelse om Houston.

Sångerskan är även idag en av de mest prisbelönade genom tiden. Hon har sålt över 200 miljoner skivor världen över och besitter bland annat fått sex stycken Grammis, vilket är imponerande.

Filmen kommer att ha premiär i november 2022. Läs fler musiknyheter här på Vinylskivan!

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.