Sam Rockwell spelar Merle Haggard – ökänd country musiker

Det är alltså den Oscarsbelönade skådespelaren Sam Rockwell som nu kommer medverka i en film där han spelar den ökända country musikern Merle Haggard.

Det är Amazon som kommer finansiera denna film om country legenden Merle Haggard och i filmen kommer Rockwell även sjunga några av de mer kända bitarna. Filmen handlar om en ung man som sitter i fängelse i tre år på San Quentins anstalt. Efter straffet flyttar han till Los Angeles där han upptäcks av en musik producent som jobbar för det ökända skivbolaget Capitol Records. Efter några år är han en av de mest omtyckta och ökända country musikern i världen berättar Country Music of Fame.

Filmens fokus kommer vara på hans komplicerade kärlek till en viss kvinna, nämligen Bonnie Owens som också var hans kollega. Haggard ligger bakom låtar som Okie From Muskogee, The Flightin’ Side of Me, Sing me Back Home, The Fugitive, Workin’ man Blues och många fler.

Filmen kommer regisseras av Robin Bissell som tidigare gjort The best of enemies. Han kommer skriva manus tillsammans med Haggards änka baserad på boken Sing me back Home, berättar Deadline.

Är du ett fan av country musiker Merle Haggard?

Tips: vill du läsa mer om ny bra musik kan du göra det här på Vinylskivan, så bläddra runt lite på sajten vet vi!

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.