Det var tänkt att det skulle bli två Studio Ghibli Sverige konserter i Stockholm 2020. På dem skulle de spela musik från det ökända animation företaget Studio Ghibli. Dessa konserter skulle ägt ha rum i somras, närmre bestämt den 12-13 juni. När kan vi nu tänkas få se dem?

Foto: Joe Hisshi

Det är musik av regissören Hayao Miyazaki och hans produktionsbolag Studio Ghiblis där Joe Hosshi framför produktionsbolagets klassiska bitar något de skulle framföra live. Konserterna var tänkta att göras av två orkestrar. Närmare bestämt Kungliga Filharmonikerna och Katarinakörerna. Kompositör är ingen mindre än Joe Hisishi. Undrar ni vem Hisishi är så är det en tonsättare och musiker som jobbat mycket tillsammans med Mizaki, någon han gjort i över 30 år, berättar HD.

Under konserten skulle vi få lyssna på låtar ifrån ett flertal filmer så som Min granne Totoro, Kikis expressbud, Det levande Slottet och Prinsessan Mononoke och tillsist Spirited Away som vann en Oscar för bästa animerade långfilm.

Evenemangen ställdes allt in på grund av viruset. När de kommer äga rum har vi ingen aning om.

Var du sugen på att se Studio Ghibli Sverige konsert? 

Läs fler musiknyheter på Vinylskivan!

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.