Diane Warren är en av de stora musikkompositörerna. Hon har nominerats till Oscar för bästa originallåt hela 11 gånger. Nu har Paramount Pictures köpt upp rättigheterna till en film om Diane Warrens liv.

Foto: Billbord – Diane Eve Warren

Diane Eve Warren är en kompositör som jobbat mestadels med pop och musik till film och har därför blivit nominerad till 11 Oscars för bästa originallåt men tyvärr aldrig knipa en Oscar, än så länge. Men dock har hon vunnit Grammy, Emmy och en Golden Globe. Warren har bland annat skrivit låtar som ”Nothing Gonna Stop Us” för filmen Manneque, ”Because You Love Me” för filmen Up Close & Personal samt ”Faith of the Heart” Patch Adams, men hon har även jobbat på filmer som Armageddon, Pearl Harbour och Burlesque. för att nämna några av hennes många filmer.

Warren har skrivit nio låtar som hamnade på förstaplats på Billboardlistan i Amerika och har skrivit hela 32 låtar som också hamnat på topp tio Billbord listan. På 80-talet blev hon enormt känd då hon hade sju låtar på Billbord-listan med olika musiker, det hade aldrig hänt tidigare berättar filmtidningen Deadline.

Nu jobbar alltså Paramount på att göra en film om den kända musikern Diane Warren.

Läs mer om ny musik på Vinylskivan!

Kategorier: Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.