Det Göteborgsbaserade bandet Terra går från klarhet till klarhet och växer ideligen så det knakar. Den gamla stämpeln som ett underskattat underdog-band håller så sakteligen på att vittra bort alltmedan scenerna blir större och större. Snart är de mindre scenerna de för närvarande har varit så vana att spela på ett minne blott.

I bandet har vi sångaren och gitarristen Karl Sundström, basisten Alexander Jubell, gitarristen Petter Lagerlöf och trummisen Mathias Ek. Sedan ett par år tillbaka närvarar även Alma Westerlund från bandet Beverly Kills på livespelningarna med klaviatur.

Terras musik kännetecknas, om man ska våga sig på att kategorisera, som melodiös indierock. Dock ingen skitig garagevariant utan välproducerat och snyggt förpackat. Livespelningarna präglas av hög en energinivå och hängiven publik som sjunger med i alla låtar.

Nu är det dags för Vinylskivan att lista Terras absolut bästa låtar utan någon inbördes ordning.

1: Kött&Blod (Livslinjen 2023)

En låt om oavsett vad man gör, så kommer man aldrig vara tillräcklig. Detta är något allmännmänskligt alla någon gång känner under livets gång. Kanonlåt på alla vis.

2: Lilla Liv (Livslinjen 2023)

Budskapet i denna låten är att trots livets prövningar, finns det alltid möjlighet att hitta lycka och försoning genom att acceptera sig själv och att leva i nuet. Massa ös och driv i denna biten.

3: Svarta Lådan (Terrarism 2016)

Sen albumet Terrarism kom ut så var detta länge deras främsta hit. Huvudriffet sätter sig på en gång och man vill bara stå tillsammans med sina vänner och hoppa i takt till denna låtbriljans.

4: Aldrig Bli Mig Själv (Jävla EP:n 2018)

I egen smak och tycke Terras i särklass bästa låt. Här ska man omfamna ögonblicket man befinner sig i. Om du inte vill vara dig själv – var inte det då! Var vem du vill och lev livet som du vill.

5: Tack Och Förlåt (Jävla EP:n 2018)

Här radas ämnena ånger, självinsikt och förlåtelse upp på rad för att benas ut. Alla människor har ett visst mått av “onda andar i generna”. 

6: När Du Drunkar (Terrarism 2016)

Många av oss känner igen känslan av att fastna i en slentrianmässig relation som man vill fly ifrån.
I denna låten delar Terra med sig känslan av att drunka i en relation och kampen med att våga släppa taget. Otroligt bra trummor i denna låten för övrigt.

7: Guld (Underbara saker 2020)

En fullständigt förbisedd låt från albumet underbara saker som bara kräver smicker.  I denna låt är igenkänningsfaktorn stor på nytt. Vi har väll alla saknat våran ungdomliga entusiasm kring livet och händelser i allmänhet. Den ungdomliga naiviteten är ingen förbannelse, det är en ynnest att få uppleva.

8: Underbara saker kommer hända oss (underbara saker 2020)

Här har vi  för närvarande Terras mest populära låt. Den talar för sig själv, bara att lyssna.

 

Kategorier: ListorTips

1 kommentar

Alla Grammis-vinnare 2024 – hela listan! | Vinylskivan.se · maj 9, 2024 kl. 8:39 f m

[…] 8 låtar med Terra du måste lyssna på! […]

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *