Det finns få lika starka inspirationskällor som musik. För de flesta tillfällen finns det låtar som skulle kunna utgöra ett perfekt soundtrack för våra liv. Även för den som behöver fånga dagen och lära sig ta chanser här i livet finns det gott om passande sånger som skulle kunna fungera som motivation. I den här artikeln hittar du fem låtar som på olika sätt handlar om att ta risker och chanser. 

Rambling, Gambling Willie – Bob Dylan

Spel om pengar handlar i grunden om att riskera sina satsade pengar med chansen att utöka sin kassa. Det är alltid rekommenderat att spela med försiktighet (på Spelpaus.co kan du läsa om hur du spelar säkert på casinon utan licens), men just elementet av risk och chansen att vinna har ofta varit ett populärt ämne bland artister.

En av de bästa låtarna på temat risk och spel är Bob Dylans ”Rambling, Gambling Willie”, som med en lekfull text förtäljer berättelsen om en storspelare vid namn Will O’Conley. I låten lyckas Willie spela hem allt från en båt till en hel by. 

Den här låten är kanske inte inspirerande på samma sätt som de kommande titlarna på listan, men ska en låt om spel klämmas in på en lista om risker och chanser finns det få som passar bättre än ”Rambling, Gambling Willie”. 

Shake It Out – Florence + The Machine

Florence + The Machine har gjort flertalet upplyftande låtar, men få är lika inspirerande som ”Shake It Out”. Sången berör allt från den negativa påverkan av ånger till nystarter och att våga lida, strösslat med budskap som att efter regn kommer solsken.

Är du ute efter någon med lite tempo som du kan skaka loss till, samtidigt som du skakar av dig allt som tynger dig, så är ”Shake It Out” sången för dig.

Step Out – José Gonzalez

José Gonzalez låt ”Step Out” är som balsam för själen – tack vare den harmoniska melodin såväl som den fina texten. Bland textraderna hittar vi uppmaningar om att lämna allt bakom sig, kliva ut ur sitt skal och leva livet.

Låten användes dessutom i Ben Stillers The Secret Life of Walter Mitty, en film just om att våga ta för sig och leva livet, vilket har bidragit till känslan av inspiration som den förmedlar.

Taking Chances – Céline Dion

Titeln på Céline Dions ”Taking Chances” säger egentligen det mesta – som den antyder är det här kort och gott en låt om att ta chanser. Texten lyfter många farhågor med att ta chanser, men inte utan en underliggande strimma hopp och en känsla av att det alltid är värt att försöka igen. 

Lose Yourself – Eminem

”Look, if you had one shot, or one opportunity, to seize everything you ever wanted in one moment, would you capture it or just let it slip?” 

Öppningsraderna i Eminems ”Lose Yourself” talar egentligen för sig själva. Låtens refräng lyfter frågan igen, men då som ett påstående och med uppmaningen om att inte släppa taget och missa sin chans.

Det finns gott om låtar om risktagande och att våga ta chanser, och det inom alla typer av genrer. Ovan hittar du fem väldigt olika låtar som alla berör ämnet på ett eller annat sätt.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *