Att lyssna på musik från vinylspelare är en helt annan upplevelse jämfört med hur det är att trycka på play på Spotify. Man kommer närmre ljudet och får en känsla för musiken som är omöjlig att få genom ett traditionellt ljudsystem. Samtidigt så kan det vara svårt att se få ljudet att låta så bra som möjligt.

Ja, det tjänar inte mycket till att ha ett ett maffigt system och de bästa skivorna om ljudet inte låter bra. Samtidigt så är det många som varken kan eller vill köpa nya och dyra högtalarsystem för att få ljudet att låta bättre. Som tur är så finns det några praktiska saker som man kan göra för att få ljudet i sin bostad att låta bättre.

Tänk efter kring hur du har placerat dina högtalare

Om du bara har en högtalare så är detta inte någonting som du kan göra så mycket åt. Om så är fallet så kan det vara väl värt att investera i en extra högtalare. Att ha ljudet strömmande ur två högtalare gör enormt mycket för att förbättra hur ljudet låter.

Om du redan har två högtalare som du lyssnar på din musik genom så är det väldigt viktigt att du tänker på hur dessa är placerade. Att placera högtalarna i olika delar av rummet är det viktigaste man kan göra för att försäkra sig om att man får ett bra och effektivt ljud. Annars är det lätt hänt att ljudet studsar på sätt som tar bort från helhetskänslan.

När det kommer till placeringen i rummet så är det också viktigt att tänka på vilken höjd som man placerar högtalarna i. Om du sitter i din soffa, eller där du sitter ner när du lyssnar på musik, så vill man ha högtalarna i öronhöjd för att försäkra sig om att ljudet färdas effektivt. Precis som du inte kan hitta sex i Norrköping genom att leta efter det i Örebro, så kan du inte förvänta dig bra ljud om du inte har placerat högtalarna korrekt.

Minimera eko i din bostad

Även om du tycker om att ha en minimalistisk inredning så är detta någonting som kan sätta käppar i hjulet när det kommer till ljudet som man får ut av sin vinylspelare. Om ljudet inte absorberas av möbler och liknande utan studsar runt på nakna väggar gör du en riktig björntjänst för ditt ljud. Genom att sätta upp tavlor och flytta runt möbler i din bostad så kan du se till att ljudet studsar och absorberas på ett bra sätt. Det finns även ljudisoleringspaneler som man kan använda sig av.

Kategorier: Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.