Guns N Roses är fantastiska, eller hur? Det amerikanska hårdrocksbandet har varit aktiva sedan 1985, även om några av bandets medlemmar har kommit och gått. Sedan dess har de producerat fantastisk musik som uppskattas av de flesta som gillar hårdrock, men har även bidragit med massvis med fantastiska konserter. 

De bästa konserterna spelade de i början av sin karriär. De var unga, ivriga att visa sina skickligheter, men hade även väldigt roligt på scenen. Därmed är det inte särskilt konstigt att vi uppskattar just de konserterna mest. Under de senaste årtiondet har de framfört ett flertal konserter, men de har till stor del fokuserat på andra saker. Det har släpptes en film om bandet, men deras namn har även använts till böcker, spel och mer.

Det går t.ex. att spela Guns N Roses hos Unibet. Slotmaskinen är en av deras mest populära, inte bara för det kända namnet, men även för dess funktionalitet, struktur och uppslukande upplevelse.

Några av Guns N Roses bästa framträdanden genom tiderna

Nedan är våra favoriter:

Great Western Forum i Inglewood 1991

Många anser att Guns N Roses konsert på Great Western Forum i Inglewood den 3 augusti 1991 är deras främsta, och vi kan bara hålla med. Det här var deras sista konsert i USA för nuet, och skulle sedan ta sig vidare till Europa. Därmed ville de sina fans i Kalifornien det avslut de förtjänade.

De spelade i hela 4 timmar, vilket är deras längsta konsert någonsin. Deras humör och inlevelse var bättre än någonsin, och det faktum att de till stor del fokuserade på låtar från plattan “Use Your Illusion II” är något som gör den här konserten unik. Många i publiken var dock tvungna att lämna innan bandet var klara, tack vare att de spelade långt in på morgontimmarna.

The Ritz i New York 1988

Den här fantastiska showen spelades in av MTV, vilket gör att vem som helst kan ta del av den i efterhand, men även när den väl spelades. En stor del av bandet hoppade ut i publiken under showens gång, vilket skapade en elektrisk atmosfär i salen. Samtliga bandmedlemmar hade ett stort leende på läpparna under en stor del av konserten, vilket är ett bevis på hur roligt de verkligen hade på scenen, något som sedan smittade av sig till varenda människa i publiken.

Wembley Stadium i London 1992

Wembley Stadium är en av världens största arenor och tar emot uppåt 90.000 besökare på en och samma gång. Därmed var förväntningarna enorma inför denna spelning, och bandet gjorde oss inte besvikna. Trots att de var aningen trötta efter en lång turné, lyckades de hålla modet uppe och bjöd på en konsert som vi sent ska glömma! Det skadar heller inte att konserten var aningen dramatisk tack vare att en person ur publiken tog sig upp på scenen för att krama ett flertal medlemmar ur bandet.

 

 

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.