Så många såg premiären av Masked Singer

TV4:s nya underhållningsprogram Masked Singer Sverige har gjort succé. Över två miljoner samlades för att se fredagens premiär i TV4 och TV4 Play.

– Masked Singer samlade verkligen Sverige i fredags och bjöd på en succéstart utöver det vanliga. Att en premiär lockar över två miljoner tittare är unikt. Jag är så glad och stolt över både publikens engagemang och den högkvalitativa tv-produktionen. Det är en tv-show som har extra allt och vi är många som längtar till nästa avsnitt redan nu. Detta säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4.

I fredagens premiärprogram framfördes det spektakulära sångnummer av Godisautomaten, Sjöbjörnen, Jokern, Monstret, Pingvinen och Enhörningen. Sven Melander, som dolde sig bakom Pingvinen, var den förste att lämna tävlingen. Kvällen sågs av 2 026 000 tittare linjärt med en andel på 46 % i TV4s huvudmålgrupp alla 15-64 år samt en rating på 17,7%.

ANDRA HAR LÄST:

Rix FM och Star FM når över en miljon lyssnare

– Det är otroligt roligt! Att vi redan första veckan lyckas slå populära och inarbetade ”Bäst i test” känns helt overkligt. Personligen är jag både glad och lättad. Att ta steget och lämna tryggheten i Let’s Dance efter 15 år var såklart nervöst men jag längtade verkligen efter en ny utmaning. För mig är Masked Singer oemotståndlig stor underhållning och att både kritiker och tittare håller med är helt underbart! säger David Hellenius.

Dessutom har engagemanget varit rekordstort på Masked Singers egna sociala plattformar med över 40.000 gissningar på vilka som kan dölja sig bakom maskerna.

– Hela helgen bjöd på fantastiska tittarsiffror för TV4. Let’s Dance fortsätter sitt segertåg på lördagarna med ett tittande som är högre än på flera år och igår så var det 1,4 miljoner som bänkade sig för att se Sverige slå Kosovo i en VM-kvalmatch, säger Fredrik Arefalk.

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.