Foto: Nordic Entertainment Group.

Molly Sandén leder och uppträder på Diabetesgalan på torsdag 14 november. Nu presenteras alla artisterna som uppträder under direktsändningen på TV3 och Viafree. Molly Sandén får sällskap på scenen av Eric Saade, Bo Kaspers Orkester, Wiktoria, Mattias Andréasson och Anis Don Demina. Nordic Entertainment Group arrangerar Diabetesgalan för tredje året i rad med Peter Jihde, Isabel Adrian och Molly Sandén som programledare.
– Allt för många skäms fortfarande över sin sjukdom. Jag hoppas att Diabetesgalan 2019 kommer hjälpa till att ändra på det, säger Molly Sandén.

På Världsdiabetesdagen nu på torsdag den 14 november går Diabetesgalan av stapeln för tredje året i rad. Programledartrion Peter JihdeIsabel Adrian och Molly Sandén tillsammans med en rad artister och gäster borgar för en glittrande kväll där underhållning blandas med allvar. Atisternas liveframträdanden varvas med människors egna berättelser och erfarenheter av folksjukdomen diabetes som en halv miljon svenskar lever med.

Förutom programledaruppdraget kommer Molly Sandén även att sjunga på galan. Hon får sällskap på scenen av Eric SaadeAnis Don DeminaBo Kaspers OrkesterWiktoria och Mattias Andréasson.

Diabetesgalan är ett fantastiskt initiativ för att lyfta en sjukdom som får alldeles för lite uppmärksamhet, stöd och forskning. Det är inte okej att vi i Sverige har bland det högsta antalet insjuknade i diabetes typ 1 i världen. Vi måste fortsätta stödja forskningen och öka medvetandet ock kunskapen kring denna folksjukdom, säger Wiktoria.

-Jag tycker att det är viktigt att höja medvetenheten kring diabetes och få människor att våga prata om det, och det tackar jag Diabetesgalan för, säger Mattias Andréasson.

Varje dag dör mer än fem personer till följd av diabetes i Sverige. En halv miljon svenskar lever med sjukdomen som lika mycket påverkar de drabbade som deras anhöriga. Men Diabetesgalan gör skillnad och pengarna som samlas in i samband med den direktsända galan går oavkortat till livsviktig forskning för alla typer av diabetes. Under galan i fjol samlades över sju miljoner kronor in till Diabetesfonden.

– Små uppdateringar inom diabetestekniken gör stora skillnader i vardagen för diabetiker och anhöriga. Det senaste året har för mig personligen inneburit en tydlig förbättring av både diabetesprodukter som mitt mående – men än finns inget botemedel och allt för många skäms fortfarande över sin sjukdom. Jag hoppas att Diabetesgalan 2019 kommer hjälpa till att ändra på det, säger Molly Sandén.

Dessutom anordnas en välgörenhetsauktion i samband med Diabetesgalan där flera eftertraktade auktioner ropas ut, bland annat att bestiga Mount Everest tillsammans med den världsberömde äventyraren Johan Ernst Nilson samt statistroller i Camilla Läckbergs nya serie och nya säsongen av Josephine Bornebuschs succéserie Älska mig. Överskottet från auktionen går till insamlingen till förmån för Diabetesfonden. Auktionen avslutas under galan den 14 november kl. 21.45.

Fokus för Nordic Entertainment Groups långsiktiga engagemang är att öka medvetenheten om diabetes typ 1 och 2. Men också att samla in pengar som går till livsviktig forskning mot diabetes. Diabetesgalan direktsänds på TV3 och Viafree torsdagen 14 november med start kl. 20:00.

#beatdiabetes #diabetesgalan

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.