Berlinbaserade artisten Fantasy French släpper den 15 november låten Cold House”, en nyskriven pophymn med vintertema. Bakom projektet står Sunniva Bondesson, en tredjedel av alt-country-trion Baskery.

Förhandslyssna Fantasy French ”Cold House”  Klicka här…

Releasedatum (Spotify, iTunes m.fl.) 15 november 2019.

Ur de snabba kasten mellan ledighet i Berlin och ett späckat turnéliv världen runt med Baskery, bubblade en önskan om ett sidoprojekt upp inom Sunniva. Ett nytt format där låtidéer som oftast flimrar förbi får ta plats och ett sound som inte är begränsat till en viss genre. Sunniva började komponera mer i huvudet och agerar i ”Fantasy French” lika delar producent och artist. ”Cold House” skrev hon som en av två låtar till Amazon-initiativet

”Acoustic Christmas” (2017), där Baskery tillfrågades att medverka, men kände att ”Cold House” rörde sig mer mot ett elektroniskt sound. Produktionen domineras av synthar och samplingar och arret är byggt på lager av körer, glittriga slagverk och klockor som ramar in jultemat.

Texten berör ämnena solidaritet, kärlek och ensamhet.

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.