”Ghosteen” heter det nyligen avslöjade dubbelalbumet.

Ghosteen

Den australienske postpunk-pionjären Nick Cave meddelade i ett öppet brev till ett fan att han släpper dubbelalbum nästa vecka. ”Ghosteen” skall bestå av feberdrömmar.

Få artister har haft en lika intressant och fascinerande resa som den gamle rockaren Nick Cave. På 80-talet stökade han med det galna punkbandet The Birthday Party, som släppte låtar som ”Nick the Stripper”, ”Release the Bats” och ”Zoo Music Girl”. Sedan sadlade han om och började göra mer melodisk, poetisk rock med det utmärkta kompbandet The Bad Seeds.

Från debutplattan ”From Here to Eternity” till det förra albumet ”Skeleton Tree” har en hel del hänt. Det har hunnit bli sydstatsgotisk blues om Elvis dödfödde tvilling i ”The Firstborn Is Dead”; makabra psalmer i ”The Good Son”; akustisk rock med ”Henry’s Dream”; ett helt album med mördarballader med ”Murder Ballads”; en vacker pianodriven platta skriven på rehab om brusten kärlek och religiösa grublerier med ”The Boatman’s Call”; galen skrammelrock med ”Grinderman”-plattorna; någon typ av utsvävande ambience-ballader med ”Push the Sky Away”. För att nämna några av alla russin i den stora Nick Cave-kakan.

Nu är det dags igen. Nästa vecka släpps nämligen ”Ghosteen”, ett dubbelalbum som baseras på feberdrömmar. Detta meddelade Nick Cave själv, till vår stora förvåning, i ett öppet brev till ett fan på sin sida The Red Hand Files.

Följande skriver Nick Cave.

Dear Joe,

You can expect a new album next week.

It is called Ghosteen.

It is a double album.

Part 1 comprises of eight songs.

The Spinning Song
Bright Horses
Waiting For You
Night Raid
Sun Forest
Galleon Ship
Ghosteen Speaks
Leviathan

Part 2 consists of two long songs, linked by a spoken word piece.

Ghosteen
Fireflies
Hollywood

The songs on the first album are the children.

The songs on the second album are their parents.

Ghosteen is a migrating spirit.

Love, Nick

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.