Den 16 augusti blir det urpremiär för uppmärksammade teaterföreställningen ”Rocky! – Förlorarens återkomst” på Teatern Under Bron i Stockholm.


Den 16 augusti blir det urpremiär för uppmärksammade teaterföreställningen ”Rocky! – Förlorarens återkomst” på Teatern Under Bron i Stockholm. I regi av Maria Blom (Masjävlar, Monky m.fl.) och med Sofia Ledarp (Shakespeare In Love, Fröken Frimans Krig, Den man älskar m.fl.) i rollen; en dynamisk duo som för första gången nu jobbar tillsammans.

Maria Blom har som regissör för filmsuccérna ”Masjävlar” och ”Monky” mött den stora publiken och med teaterpjäser som exempelvis Sårkorpor, Rabarbers och Under Hallonbusken har hon med rätta både hyllats och prisats.

 –  Så glad över förfrågan att ta mig an Tues text som oroar, stör o berör mig. När Sofia Ledarp kliver in i texten höjs min puls. En regidröm att arbeta med henne! säger Maria Blom.

Guldbaggebelönade och folkkära skådespelerskan Sofia Ledarp har uppmärksammats för sina rolltolkningar framför kameran likväl som på scen. Nu senast i hyllade ”Shakespeare In Love” på Stockholm Stadsteater och TV-succén ”Fröken Frimans Krig”, För filmen ”Den man älskar” erhöll hon en Guldbagge för Bästa Kvinnliga Huvudroll.

 –  Jag älskade filmen Rocky, såg den om och om igen och ville bara få vara Rocky/Sylvester Stallone så jag blev väldigt glad när jag fick frågan men framförallt för att jag äntligen skulle få jobba med Maria Blom som jag drömt om att få jobba med länge utan henne hade jag nog aldrig vågat anta utmaningen! Säger Sofia Ledarp.

”Rocky! – Förlorarens återkomst” har Sverigepremiär fredag den16/8 kl. 19.00 under kulturkalaset Hornstull Beer Garden, Horntulls strand 15-17 i Stockholm. Pjäsen spelas fredagar, lördagar och söndagar fram till den 1 september 2019. Biljetterna är släppta viawww.teaternunderbron.se

En knytnävssmäll i politikens mage!

Vi älskar dem! Förlorarna som reser sig mot alla odds och som segrar över sitt eget mindervärde, sitt sociala arv och sitt orimliga förlorarliv. Men hur är det med oss andra, våra värderingar och existens? Är det kanske vi som är förlorarna?

Vad händer om alla världens Rocky’s reser sig och ger sig på skådespelaren, publiken och dess gelikar. Om deras värderingar och existens besegras. Om Rocky visar sig vara motsatsen till det politiskt korrekta.

Manus: Tue Biering (Rocky! – Taberens genkomst)

Regi: Maria Blom

I rollen: Sofia Ledarp

Översättning: Marie Silkeberg

Producenter: Filip Adamo, Rennie Mirro & Petra-Eleonora Näslund (Teatern under bron)

Danska pressröster om ”Rocky! – Taberens genkomst”

”Det är tänkande teater, originellt och befriande politisk.” Politiken


”Teater som är mer än aktuell och i större överenskommelse med verkligheten än verkligheten själv.” Berlingske


”Rocky ger mej en helt ny syn på teaterns möjligheter. Rocky är teater som jag ALDRIG någonsin glömmer.” Scenekanten


”EN TRIUMF!!! Kompromisslöst, modigt och gränsöverskridande.” KOP Kultur

Om Teatern under bron:

En kulturblomma i betondjungeln som placerar teatern mitt bland helgflanörer och badfolk. En utmanande uppstickare som tar fram kul ur kultur och gör scenkonsten tillgänglig för alla. Teater som spontan och mitt i vimlet, som en utmanande timme nyskriven dramatik inne på scenområdet. Det är Teatern under bron, den omtalade och hyllade teatergruppen som sedan 2016 årligen återvänder till brofästet under Liljeholmsbron i Hornstull i slutet av sommaren när Stockholm är som vackrast.

Sprungen från en ide av eldsjälarna och konstnärliga ledarna Filip Adamo och Rennie Mirro skapar man tillsammans med producenten Petra-Eleonora Näslund en pop-up teater för 300 besökare. Teatern under bron är en av aktörerna på det årligen återkommande Hornstull Beer Garden; en pulserande kulturoas mitt i betongen fyllt av bio, burgare, mat, dryck och teater. Att besöka föreställningarna under bron är en unik teaterupplevelse i en ruff urban miljö fri från association till klassisk teater.

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.