Bra sajter om musik – Vinylskivan listar

bra sajter om musik

Vinylskivan älskar musik, och så gör du, för annars hade du ju inte varit här! Vi vill idag upplysa dig, kära läsare, om bra sajter om musik. Håll till godo!

GAFFA

Sveriges största musiksajt är föga förvånande en bra sådan. GAFFA är bra på att belysa all möjlig form av musik, så länge kvaliteten är hög. Allt från Avantgardet till Conor Oberst till Tame Impala. De kan däremot bli bättre på att släppa fram små akter i rampljuset; ganska sällan är de först på bollen med det som är helt färskt på marknaden.

Soundcloud

Fungerar främst som en tjänst, och måste klassas som det nya MySpace. Soundcloud verkar som ett forum och ett bollplank för musiker som vill få feedback på sin musik snarare än stor spridning. Någonstans känner artister att det som i slutet av dagen betyder mest är att få upp en bra lyssnarbas på Spotify. Men på Spotify kan du inte få direkta kommentarer och konstruktiv kritik på din musik, vilket istället är fallet på Soundcloud. En kul plattform för lyssnaren också, måste sägas. Här hittar du mer indie och märklig musik än någon annanstans.

Popmani

En av flera bra sajter om musik, som fokuserar mest på att lyfta fram nya akter. De har en sektion på deras hemsida som heter Premiär, och där hittar du flera spännande oberoende artister och band som önskar att få synas. Sajten kan bli bättre på att lägga in fler egna värderingar på sociala medier; de är helt enkelt sämre än GAFFA på att locka till läsning.

Hymn

Skriver förmodligen mest seriösa texter, håller även de i många premiärer och fokuserar på tunga artiklar i form av djupa intervjuer och reportage. Ett exempel på en bra artikel av Hymn är deras upplysning av Martin Prahl, låtskrivaren. Hymn är en bra all round-sajt, som förtjänar en stor läsarkrets.

Det här är våra främsta tips på bra sajter om musik, vilken håller du närmast hjärtat?

Kategorier: Artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.